Optiek van Meer

Oliebollenrit 30 december

Het was fantastisch!!

Met ruim 30 fietsmaatjes hebben we een prachtige rit door het Brabantse land gefietst. Smorgens verzamelde ruim 20 fietsers zich bij Optiek van Meer en na een bak koffie vertrokken we richting Zevenbergen. In Zevenbergen sloot nog een mooie groep van zo'n 10 fietsers aan en waren we compleet.

De wind viel mee, het was droog en de winterse kou was afwezig. Over polderwegen richting Heijningen en weer terug richting de pauze in Langeweg reden we helaas 5 keer lek. De groep was echter super geduldig, vrolijk en behulpzaam wat deze rit met recht een socialride mag noemen.

Op de pauzeplek was het tijd voor koffie, bubbels en heerlijk versgebakken oliebollen! De schalen, kannen en flessen waren vlot leeg. Praatjes had iedereen nog genoeg dus het was erg gezellig.

Na de pauze sloten sommige fietsers de tocht af met een mooie 45km en de rest fietste de route af over St. Willebrord om met 75km voldaan het jaar af te sluiten.

Omdat het een socialride was bleven de snellere fietsers bij de iets minder snelle. Om de snellere fietsers zich uit te laten leven waren er 2 Strava segmenten waar ze volle bak op de trappers mochten. Na afloop was op Strava (een veelgebruikte sportapp) te zien dat STEVEN beide segmenten had gewonnen. Steven gefeliciteerd nog uiteraard!! 

Deelnemers bedankt!! Ik heb onwijs genoten. Foto's zijn verspreid in de diverse appgroepen, op Strava en Facebook.

29 december 2019 staat inmiddels al weer omcirkelt in onze agenda ;)

Voor nu groet en maak er een fantastisch 2019 van!!

 

Onderstaand de aankondiging met beeldmateriaal uit 2017. 

 

Aanvulling 29-12-2018: Sneeuw en storm blijven uit ;) de oliebollensocialride gaat door! 

Rollend het jaar uit! Net als vorig jaar organiseert Maurice eind dit jaar een socialride.

Aanvulling geplaatst 27dec.: Omdat het een socialride betreft zullen sommige deelnemers niet volle bak hoeven te trappen. Om de rappe fietsers uit te dagen zullen kopmannen Paul&Maurice 2 strava segmenten aangeven waar volle bak getrapt kan worden. Vervolgens vormen we weer 1 groep en vervolgen de route. Na afloop zijn op Strava de tijden te vergelijken. Hieronder alvast een preview van de segmenten.

Als fietsliefhebber zit Maurice regelmatig op de racefiets en mountainbike. In de winkel gaat het met regelmatig over fietsen, het plezier en eventuele opties om het zicht te optimaliseren.

We vertrekken om 9.00u bij Optiek van Meer voor 70km. De route start richting Zevenbergen waar vaste fietsmaatjes van Maurice om 9.30u aansluiten. Start je in Zevenbergen dan is het mogelijk voor een rit van 70km of 42km te kiezen.

Er is een pauze gepland om met oliebollen, koffie en een bubbel ;)

Ivm de voorbereiding en maximaal aantal deelnemers graag aanmelden. Dit kan op 3 manieren:

- Aangeven dat je komt bij ons Facebook event https://www.facebook.com/events/2153036045024697/

- Aangeven dat je komt bij het Strava event https://www.strava.com/clubs/281533/group_events/412423

- Aangeven dat je komt via Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (t/m 28 december) 

 

 

 

Noot: Zaterdagavond 19.00u 29 december bepaalt de organisatie of de weersomstandigheden de doorgang belemmeren. Dit word in de evenementen op Facebook en Strava kenbaar gemaakt.

 

 
© 2009 Design K-BIT B.V. Etten-Leur