Optiek van Meer

          
Contactlenzen zijn er in vele uitvoeringen. Bij Optiek van Meer passen we op ieder oog de best passende lens aan. We maken graag gebruik van de nieuwste kennis, instrumenten en materialen. Met de juiste keuzes zijn lenzen beschikbaar vanaf het 9e levensjaar en met de mogelijkheid leesgedeeltes in lenzen toe te passen zijn we in staat om bijna een leven lang lenzen te gebruiken als correctiemiddel.Lenzen

Vormstabiele lenzen

Nachtlenzen

Torische lenzen

Multifocale lenzen

Vloeistoffen

 


Zachte lenzen

PremiO lenzen bijvoorbeeld zijn de nieuwste generatie zachte lenzen. Het zijn zogenoemde siliconen hydrogel lenzen die vijf keer meer zuurstof doorlaten dan standaard zachte lenzen. En dat is belangrijk, want je ogen hebben zuurstof nodig om goed te functioneren. Met PremiO lenzen kunnen je ogen goed ademen. Daardoor blijven ze fit en gezond en voorkom je klachten als jeuk en rode ogen. Standaard zachte lenzen hebben een hoog watergehalte en kunnen gedurende de dag droger aanvoelen. Daarbij komt er meer aanslag op de lenzen waardoor ze steeds minder comfortabel zitten. PremiO lenzen echter hebben een optimale bevochtiging, zodat je veel minder kans hebben op droge ogen. En dat is prettig als je werkt in ruimtes met airconditioning. Het inzetten van PremiO lenzen gaat gemakkelijk, omdat ze iets stugger zijn dan de standaard zachte lenzen. Ze zijn zo veilig dat je ze een hele week zonder problemen kunt dragen. Ideaal voor als je een avondje uitgaat en te maken hebt met onregelmatige werktijden. Omdat al deze gunstige eigenschappen bij lange gebruiksduur snel afnemen, is het belangrijk om PremiO lenzen elke twee weken te vervangen.

Vormstabiele lenzen

Vormvaste lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Bovendien zijn vormvaste lenzen niet zo gevoelig voor beschadiging als andere lenzen en ze zijn goedkoper te onderhouden. Onze contactlensspecialist vertelt je graag meer over de vormvaste lenzen. Elk oog heeft een andere vorm. Het aanmeten van vormvaste lenzen is maatwerk en daarom besteedt onze contactlensspecialist er veel aandacht aan. Zelfs bij speciale oogafwijkingen bieden vormvaste lenzen een perfecte oplossing.

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je alleen maar ‘s nachts. Overdag heb je dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. Je hoeft er nauwelijks aan te wennen, want ze voelen direct prettig aan. Terwijl jij slaapt, corrigeren de lenzen - zonder dat je er iets van merkt - je ogen.

Het Nachtlensmateriaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op je oog. Nachtlenzen zijn volkomen veilig en je kunt ze de hele nacht dragen. Het is een fantastische uitvinding voor alle mensen die een bril of lenzen moeten dragen. En vooral voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van Nachtlenzen. Daarmee heb je volledige vrijheid, want overdag hoef je geen bril of lenzen meer te dragen.

KLIK HIER NAAR ONZE SPECIALE NACHTLENSPAGINA

Torische lenzen

Met torische lenzen kan je astigmatisme uitstekend corrigeren.

Niet alle ogen zijn precies rond. Soms hebben ze een afwijking in de vorm van een rugbybal in plaats van een voetbal. Daardoor zijn de krommingen van het oog niet gelijk en wordt het beeld niet precies op je netvlies afgebeeld. Dit verschijnsel noemen we astigmatisme. Een dergelijke oogafwijking kan je tegenwoordig uitstekend corrigeren met cilindrische of torische lenzen. Gewone vormvaste lenzen hebben als voordeel dat ze van zichzelf al een kleine graad van astigmatisme corrigeren. In dat geval heb je dus geen speciale torische lenzen nodig. Uit de oogmeting van onze contactlensspecialist zal blijken of uw ogen (welk soort) torische lenzen nodig hebben.

Multifocale lenzen

De oplossing voor dichtbij en veraf. Als je boven de 40 bent, kun je moeite krijgen met het zien op korte afstand. Je kijkt TV of bladert in de krant en je ogen worden vermoeid. Multifocale lenzen zijn hiervoor een perfecte oplossing. Met uiterste precisie wordt er een traploze multifocale zone gecreëerd, zodat de lens meerdere sterktes krijgt. Of je nu in de auto zit of achter je computer, je blijft op elke afstand alles goed zien. Het aanpassen van de multifocale lenzen gaat gemakkelijk en het comfort is zo hoog dat je snel aan de lenzen gewend bent. Interesse? Laat een oogcontrole doen en bespreek samen met onze contactlensspecialist de voor- en eventuele nadelen.

Vloeistoffen

Optiek van Meer heeft een grote keuze in contactlensvloeistoffen. De keuze lijkt ingewikkeld, maar valt reuze mee. Onze contactlensspecialist adviseert je altijd de juiste vloeistof. Tegenwoordig gaat het reinigen met een alles-in-één-vloeistof een stuk eenvoudiger en veel sneller dan vroeger. Met deze vloeistof kun je je lenzen reinigen, afspoelen en bewaren. Voor zowel vormvaste als zachte lenzen zijn goede alles-in-één-vloeistoffen verkrijgbaar. Je merkt direct het hoge comfort en de betere bevochtiging van de lens. Soms is het beter om een aparte reinigingsvloeistof te gebruiken, en als dit van toepassing is zal onze contactlensspecialist dit adviseren.

 

Openingstijden

Zondag: Gesloten
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 9:00 - 18:00
Woensdag: 9:00 - 18:00
Donderdag: 9:00 - 18:00
Vrijdag: 9:00 - 20:00
Zaterdag: 9:00 - 17:00

Wij zijn aangesloten bij


 

Goede doelen

 

Fotoalbum

Klik hier voor het fotoalbum!

Contact

Optiek van Meer

Poppestraat 2a

4711JP Sint Willebrord

0165-383335


© 2009 Design K-BIT B.V. Etten-Leur